Skudt ned over Danmark

Umiddelbart efter befrielsen stod det ganske klart, at det var de allierede våbenflyvere, der på deres ensomme og farlige missioner havde skaffet grundlaget for Modstandsbevægelsens opstilling, bevæbning og kamp.

Af kammerherre, oberst Helge William Gram

Hen imod 300 allierede fly lykkedes det besættelsesmagten at skyde ned over Danmark fra 1940 til 1945, og næsten 1200 allierede besætningsmedlemmer ligger begravet på landets kirkegårde. I denne bog har kammerherre, oberst Helge William Gram beskrevet de mest dramatiske begivenheder under de allieredes overflyvninger, nedkastninger og angreb på mål i Danmark. Samtidig belyser han hjælpen til nedskudte allierede flyvere, og hvordan det dansk-allierede samarbejde om våbennedkastninger til Modstandsbevægelsen voksede frem gennem de to sidste år af Besættelsen.

I bogen fremhæves de mindesmærker, som den danske befolkning og Modstandsbevægelsen har sat for de allierede våbenfæller. Der finder fortsat et identifikationsarbejde sted, som udføres i samarbejde med Commenwealth War Graves Commission. Dette arbejde er beskrevet i årsskriftets sidste kapitel – et arbejde, der aldrig slutter.

Skudt ned over Danmark 1940-1945

Pris: 149 kr.​